Regels

Het Klokhuis zoekt ontwerpers! Ben jij 14 jaar of jonger en heb je een idee voor een beter diner? Dan kan je meedoen aan de wedstrijd. Lees hier hoe dat gaat.

>> De wedstrijd begint op dinsdag 23 september 2014 en inzenden kan tot en met vrijdag 19 december 2014.

>> Je mag samenwerken! Jij, als inzender, moet 14 jaar of jonger zijn, maar je mag natuurlijk best met je vader of moeder samenwerken, of met een vriend, zus of buurjongen.

>> Inzenden doe je door een foto òf een video in te sturen via het inzendformulier.
Als je een foto hebt, kun je die op deze site te uploaden.
Als je je ontwerp wilt filmen, let er dan op dat de video niet langer is dan 40 seconden. Zet je video zelf op Youtube of Vimeo en vul de linke daarna in op het inzendformulier.
Als je je ontwerp op een andere manier wilt opsturen, mail ons dan even.

>> Als je een ontwerp instuurt moeten je ouders daar toestemming voor geven. Op het inzendformulier moet je daarom ook een e-mailadres van een van je ouders invullen. Zij krijgen een mail waarmee ze jouw inzending goedkeuren en online zetten.

>> Zodra je ontwerp online staat, kunnen mensen er op stemmen. Bij het stemmen krijg je steeds twee ontwerpen te zien; je kiest welke jij het beste vindt. Elk ontwerp krijgt zo een score. Het is een eerlijke manier van stemmen want nieuwe inzendingen kunnen dezelfde score halen als oude inzendingen en het fijne is: Je kan zo vaak stemmen als je wilt, je hoeft je e-mailadres niet op te geven op te geven en je hebt geen last van concurrenten met een heeeel grote familie :)

>> In elke categorie is er een top 10. Het kan dus zijn dat je twee ontwerpen tegenkomt die op 1 staan. Dat is dan bijvoorbeeld een ontwerp voor Stoel, en een ontwerp voor Licht.

>> 31 december 2014 is de laatste dag dat er gestemd kan worden. Binnen elke categorie is er dan een top 10: dat is de publiekselectie! Deze wordt, samen met de Klokhuis-selectie (maximaal 15 stuks), voorgelegd aan de jury.

>> De jury bestaat uit:

  duo Stefan Scholten & Carole Baijings
Ambassadeurs Dutch Design Week
charly Marije Vogelzang
Design Academy Eindhoven
vent Dirk van der Kooij
Ontwerper Klokhuisaflevering Stoel
wet Mary-Ann Schreurs
Wethouder Eindhoven
design Hugo Vrijdag
De Ontdekfabriek
jochem Jochem Otten
Hoofd Onderwijs Design 
Academy Eindhoven

 

>> Op 30 januari 2015 maakt de jury bekend wie de 5 winnaars zijn! Bewaar je ontwerp dus goed, want als je wint, hebben we je originele ontwerp nodig!

>> De winnende ontwerpen worden ECHT gemaakt. Dit gebeurt in ateliers, fabrieken en werkplaatsen. Iedereen in Nederland kan dit maakproces volgen via deze website.
In oktober 2015 komen de 5 winnaars met hun zelfgemaakte ontwerp naar de Dutch Designweek om ze daar te presenteren tijdens het grote Klokhuis Design Diner.

./wp-