NTR
Meld je aan!

Alle uitzendingen

Kaart Kaart

KNRM, redden op zee

knrm.jpg

29.07.2014

Wie op het water in nood komt, wordt gered door de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dolores gaat mee met een trainingsdag en speelt bij alle oefeningen het slachtoffer. Dat is best eng.

redden op zee, verdrinken, knrm, zee, water

Het Kantoor 114

Kantoor

28.07.2014

De broer van Leonoor is een ex-crimineel. Als hij op het kantoor op bezoek komt verdwijnen er ineens dingen. Verder in de uitzending: hoe worden mueslirepen gemaakt? In 'Daar Zit Wat In!' wordt uitgelegd wat een föhn een föhn maakt. ' Waarom? Daarom!' gaat deze keer over katten.

Het kantoor 114, föhn , mueslirepen, mueslireep, katten

Grazen

Grazen

25.07.2014

Schapen, koeien, geiten en konijnen hebben allemaal één ding gemeen: het zijn grazers. Het menu bestaat vooral uit gras. Maar eten ze lang of kort gras? En eten ze ook gras in de buurt van hun eigen poep en keutels? Samen met studenten van de Universiteit Wageningen doet Lisa...

grazen, geiten, gras, koeien, konijnen, schapen

Kleurkunst

kleurkunst.jpg

24.07.2014

Wat kan je allemaal met zeefdruk? Lisa vraagt het aan kunstenaar Henri van Nuenen. Hij werkt altijd met zeefdruk. Lisa leest Roodkapje voor en Henri gaat ermee aan het werk. Het bekende sprookje wordt verwerkt tot echte kleurkunst van zeefdruk.

zeefdruk, kleurkunst, kunstenaars, kunst

De 1e spoorlijn

Trein

23.07.2014

Aflevering uit de serie: Het Klokhuis maakt geschiedenis. De Engelse uitvinding van de stoommachine heeft overal grote invloed gehad. Ook in Nederland. Bart laat het eerste 'sissende en stomende monster' zien dat in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem. De beroemde locomotief 'De Arend'....

stoomtrein, stoommachine, de 1e spoorlijn, het klokhuis maakt geschiedenis: de eerste spoorlijn, trein, spoorlijn, het klokhuis maakt geschiedenis

Soep

soep.jpg

22.07.2014

Lisa gaat op bezoek in de soepfabriek en maakt daar ouderwetse erwtensoep. Ze ziet hoe alle ingrediënten eerst in enorme soepketels gaan en hoe daarna alles netjes in blikken komt. Bart is ondertussen samen met een kok bezig om een nieuw recept voor tomatensoep te bedenken.

erwtensoep, tomatensoep, recept, soep

Het Kantoor 113

home_dansenmetdo_house

21.07.2014

Opeens is het Klokhuiskantoor in de ban van de musical. Waarom? Dolores legt in Dansen met Do uit hoe je de Popping Armwave danst. In Doenzedatzo wordt uitgelegd hoe plastic gerecycled wordt en eindelijk antwoord op de vraag waarom mannen kaal worden.

popping, musical, het kantoor 113, dansen met do, kaal, plastic

Kwallen

kwallen

18.07.2014

Lisa gaat naar een kwallenkweker. Hij kweekt kwallen voor dierentuinen en publieksaquaria. Lisa zoekt antwoord op een paar netelige kwallenvragen. Waarom is een kwal doorzichtig? Hoe worden kwallen geboren? Waarom doet het pijn als een kwal je netelt? En wat is dat eigenlijk, netelen?

Staal

IJZER

17.07.2014

Paaltjes, auto's, hekjes, potten en pannen: heel veel producten zijn van staal. Maar een stalen lepeltje kan je buigen en een stalen theepot weer niet. Er zijn dan ook 2300 staalsoorten, met elk andere eigenschappen en toepassingen. Mustafa wil weten hoe het zit en gaat naar de staalfabriek. Hij...

Doe mee met het Klokhuis

sluiten

Wil jij je eigen games en sketches bewaren of vragen stellen in Het Klokhuis? Schrijf je dan in. Ben je al ingeschreven? Dan kun je hier inloggen.

Een veilig wachtwoord moet bestaan uit minimaal 10 tekens en een combinatie van letters en cijfers.

Wachtwoord vergeten?

sluiten

Vul hier je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail van het Klokhuis met je inlognaam en een nieuw wachtwoord.