NTR

Voor films worden bijna alle speciale effecten in de computer gemaakt. Dolores legt uit hoe sommige scènes voor Oorlogswinter zijn gemaakt.

Spectaculaire aflevering over de zwaarste storm ter wereld; de tornado. Bart reist af naar 'tornado alley' in de Verenigde Staten.

Hoe komt het dat Schokland vroeger een eiland was en nu niet meer? Maurice gaat met een archeoloog op onderzoek uit.

Garnalen

26.04.2016

Bart gaat mee met de Texel 65, een garnalenkotter. Hoe weet schipper Erik waar hij die garnalen moet vangen? En hoe doet hij dit?

Op het kantoor beleeft Ben een intiem 'vader en zoon momentje' met Timo. Loopt dat goed af?

Goud

22.04.2016

Als Bart met Charly meegaat, die nog steeds goud zoekt, zoals 160 jaar ook gebeurde, raakt hij vanzelf aangestoken met... de goudkoorts.

Computerbrein

21.04.2016

Kunnen computers net zo denken als mensen? Dolores doet een wedstrijdje met de computer.

Het is de jongste in het rijtje: de Van Nellefabriek in Rotterdam. Tropische producten zoals koffie/thee werden hier opgeslagen en verwerkt.

Onweer

19.04.2016

Bart reist af naar de Verenigde Staten en bezoekt een gebied waar extreem veel onweer voorkomt. Hoe ga je daar het beste mee om? En hoe komt het eigenlijk dat daar zoveel onweer is?

Wouter moet leren zelf het huishouden te doen. Gaat dat goed komen? Wat kost een wasdroger? En Leonoor als dierenfluisteraar.

Aardbeving

15.04.2016

Bart gaat naar San Francisco. De stad die precies op een breuklijn tussen twee schuivende aardkorsten is gebouwd.

Nienke onderzoekt de inhoud van een gemiddelde Nederlandse vuilniszak. Zo'n 80 procent van de inhoud kan worden gerecycled. Ook plastic.