NTR
Meld je aan!

Alle uitzendingen

Kaart Kaart

Sportlab Gooien

gooien

19.08.2014

In het Sportlab draait het om sport en wetenschap. Deze aflevering: hoe kun je beter gooien? Dolores krijgt gooitips van twee korfballers. En met twee basketballers doet ze bij de faculteit bewegingswetenschappen van de VU in Amsterdam 'schotonderzoek'. Wanneer heb je de meeste kans op scoren?

sportlab gooien, gooien, ballen, korfbal, sport, basketbal

Het Kantoor 65

kantoor_65

18.08.2014

Elke maandag een mix van onderwerpen in Het Klokhuiskantoor. Vandaag gaat het over jeuk, puistjes en vuilcontainers. En natuurlijk volgen we het wel en wee van Ben, Timo, Wouter en Leonoor op de Klokhuisredactie.

vuilcontainers, het kantoor 65, jeuk, puistjes

Veldrijden

fiets

15.08.2014

Je kunt wielrennen op de weg, maar ook in het bos en in de weilanden. Dit onderdeel van de wielersport heet veldrijden. Bart volgt kampioene Daphny van den Brand tijdens een belangrijke wedstrijd. Wat is de slimste tactiek bij het klimmen en dalen? En wat is de juiste bandenspanning voor een...

fiets, fietsen, sport, wielrennen, Veldrijden

Sportlab Mentaal

sportlab_mentaal_uitzending

14.08.2014

In het Sportlab draait het om sport en wetenschap. In deze sportlab: hoe word je mentaal beter? Bart volgt het penaltyonderzoek van de universiteit van Groningen. Wanneer maak je de meeste kans om een strafschop te scoren? En helpt het om tijdens een strafschoppenserie met het hele team te...

penalty, sportlab mentaal, mentaal, strafschop, sport, voetbal

Kinderarbeid

klokhuismaaktgeschiedenis.jpg

13.08.2014

Een speciale aflevering uit de serie Het Klokhuis maakt geschiedenis. Zo'n 150 jaar geleden was kinderarbeid in ons land normaal. Tienjarige kinderen werkten soms veertien uur per dag. In het Textielmuseum in Tilburg gaat Mustafa aan de slag in de wolfabriek en laat zien hoe zwaar en gevaarlijk...

kinderwetje, het klokhuis maakt geschiedenis, kinderarbeid

Sportlab Sterker

sterk

12.08.2014

In het Sportlab draait het om sport en wetenschap. Deze keer in het sportlab; hoe word je sterker? De sterkste vrouw van Nederland, powerliftster Ielja Strik, traint elke dag haar spieren. Met echoapparatuur laat Dolores zien wat er gebeurt als Ielja hele zware dingen optilt.

sterker, sportlab sterker, sterk, spieren, sport

Het Kantoor 115

Kantoor

11.08.2014

Het kantoor is in rep en roer. Is er op de Klokhuisredactie sprake van 'bedrog'? In Doenzedatzo gaan we naar de visafslag. In Dansen met Do danst Dolores 'Full Body'.

het kantoor 115, dansen met do, bedrog, visafslag

Handboogsport

handboogsport

08.08.2014

Maurice traint mee met een topploeg van handboogschieters. De kampioenen leggen precies uit hoe en met welke spullen ze de pijlen in de roos schieten.

pijl, Handboogsport, boogschieten, sport

Sportlab Baleffect

voetbal

07.08.2014

In het Sportlab draait het allemaal om sport en wetenschap. In deze Sportlab: wat is baleffect? Mustafa vraagt het aan bekende poolbiljarters en tafeltennissers. Hoe geef je een biljartbal of een tennisbal een speciaal effect?

biljartbal, tennisbal, balsport, baleffect, sportlab baleffect, sportlab, bal, sport

Doe mee met het Klokhuis

sluiten

Wil jij je eigen games en sketches bewaren of vragen stellen in Het Klokhuis? Schrijf je dan in. Ben je al ingeschreven? Dan kun je hier inloggen.

Een veilig wachtwoord moet bestaan uit minimaal 10 tekens en een combinatie van letters en cijfers.

Wachtwoord vergeten?

sluiten

Vul hier je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail van het Klokhuis met je inlognaam en een nieuw wachtwoord.