NTR
Meld je aan!

Alle uitzendingen

Kaart Kaart

Soep

soep.jpg

22.07.2014

Lisa gaat op bezoek in de soepfabriek en maakt daar ouderwetse erwtensoep. Ze ziet hoe alle ingrediënten eerst in enorme soepketels gaan en hoe daarna alles netjes in blikken komt. Bart is ondertussen samen met een kok bezig om een nieuw recept voor tomatensoep te bedenken.

erwtensoep, tomatensoep, recept, soep

Het Kantoor 113

home_dansenmetdo_house

21.07.2014

Opeens is het Klokhuiskantoor in de ban van de musical. Waarom? Dolores legt in Dansen met Do uit hoe je de Popping Armwave danst. In Doenzedatzo wordt uitgelegd hoe plastic gerecycled wordt en eindelijk antwoord op de vraag waarom mannen kaal worden.

popping, musical, het kantoor 113, dansen met do, kaal, plastic

Kwallen

kwallen

18.07.2014

Lisa gaat naar een kwallenkweker. Hij kweekt kwallen voor dierentuinen en publieksaquaria. Lisa zoekt antwoord op een paar netelige kwallenvragen. Waarom is een kwal doorzichtig? Hoe worden kwallen geboren? Waarom doet het pijn als een kwal je netelt? En wat is dat eigenlijk, netelen?

Staal

IJZER

17.07.2014

Paaltjes, auto's, hekjes, potten en pannen: heel veel producten zijn van staal. Maar een stalen lepeltje kan je buigen en een stalen theepot weer niet. Er zijn dan ook 2300 staalsoorten, met elk andere eigenschappen en toepassingen. Mustafa wil weten hoe het zit en gaat naar de staalfabriek. Hij...

Willem I

koning willem 1

16.07.2014

Aflevering uit de serie; Het Klokhuis maakt geschiedenis. Ooit zijn Nederland en België onderdeel geweest van hetzelfde koninkrijk. Toen de Fransen in 1813 uit de Nederlanden vertrokken werd Koning Willem I vorst van Nederland, België en Luxemburg. In 1830 kwamen de Belgen echter in...

Klein fruit

klein fruit

15.07.2014

Frambozen, bessen en bramen: het is allemaal 'klein fruit'. Dolores gaat op bezoek bij een kwekerij om te kijken hoe al dat lekkers groeit en bloeit. Wanneer is fruit nou 'klein fruit'?

klein fruit, frambozen, bramen, bessen, fruit, vruchten, fruitteelt

Het Kantoor 112

FLAMENCO

14.07.2014

Op het Klokhuiskantoor is het een vrolijke boel want Leonoor is opeens helemaal dol op Flamencodansen. Ook Wouter wil natuurlijk meedoen. Verder in deze uitzending: waarom hebben wij eigenlijk een oorlelletje? In Dansen met Do speciale aandacht voor 'Footwork' .

dansen met do, oorlel, het kantoor 112, flamenco

Recycle muziekinstrumenten

recycle muziek

11.07.2014

Je kunt een mooie gitaar kopen in de muziekwinkel. Maar kunstenaar Harm Goselink Kuiper doet het anders. Hij maakt zelf zijn instrumenten van oude materialen. Lisa gaat kijken in zijn atelier. En luisteren natuurlijk. Harm schrijft speciaal voor Lisa een liedje en speelt het op één...

recycle muziekinstrumenten, recyclen, recycle, recycling, muziekinstrumenten, muziek

Pakketdienst

Pakketdienst

10.07.2014

Hoe komt een postpakketje op de juiste bestemming? Dolores bezoekt een 'hub' van een pakketdienst. De plek waar alle pakjes samenkomen en per vliegtuig en vrachtwagen weer over de wereld worden verdeeld. Voordat de tientallen pakjesvliegtuigen vertrekken moet alles gesorteerd worden. En snel!

brief, post, pakketdienst, postpakket

Doe mee met het Klokhuis

sluiten

Wil jij je eigen games en sketches bewaren of vragen stellen in Het Klokhuis? Schrijf je dan in. Ben je al ingeschreven? Dan kun je hier inloggen.

Een veilig wachtwoord moet bestaan uit minimaal 10 tekens en een combinatie van letters en cijfers.

Wachtwoord vergeten?

sluiten

Vul hier je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail van het Klokhuis met je inlognaam en een nieuw wachtwoord.