NTR

Vinyl

05.02.2016

Muziek luisteren kan nu bijna overal. Via je telefoon of je laptop. Steeds meer mensen willen terug de tijd: ze luisteren vanaf een lp/vinyl

In Nederland komen dertien soorten roofvogels voor die hier nesten bouwen en jongen krijgen.

3D Straatkunst

03.02.2016

Kunstenaar Leon Keer maakt 3D tekeningen op straat. Hij legt aan Nienke uit hoe hij met krijt 3D effect op de stoep tevoorschijn tovert.

Varkens

02.02.2016

In Nederland wonen ongeveer 20 miljoen varkens. Nienke bezoekt een varkensstal met pasgeboren biggetjes en ziet hoe hun huis eruit ziet.

Vandaag in Het Klokhuis kantoor: Waarom is geitenkaas wit? Hoe werkt een wasserette en hoe komt het dat spreeuwern in een zwerm niet botsen.

Musicalschool

29.01.2016

Als jonge musicalster moet je dagelijks repeteren. Daarnaast moet je ook gewoon naar school. Maurice kijkt hoe het in zijn werk gaat.

Krabben

28.01.2016

Het heeft blauw bloed, tien poten, ogen op stokjes en een keihard pantser: de krab. Alleen in Nederland zijn er al zo'n veertig soorten!

Danser

27.01.2016

Jurriën en Jamy zijn jonge balletdansers die geselecteerd zijn om mee te dansen met Introdans. Maurice volgt ze tijdens een lange werkdag.

Glas

26.01.2016

Bijzonder dat zoiets gewoons als zand de belangrijkste grondstof is voor helder glimmend glaswerk. Maurice gaat naar de glasfabriek.

Op het kantoor van de redactie maken ze zich zorgen. Kijken kinderen nog wel genoeg TV? En waarom heet Het Klokhuis Het Klokhuis.

Nijlpaard

22.01.2016

Maurice zoekt antwoord op vragen over nijlpaarden, een van de grootste landzoogdieren ter wereld.

Maurice pleegt een brute moord. Op een pop. Plaats delict? Het proeflaboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut.