Master je mind - Idealisme

30.09.2021

Met kracht in je kop, een goed getrainde geest kun je echt vet veel. Je kunt er zelfs de wereld mee verbeteren. Maar hoe doe je dat nou? Je ziet het in Master je Mind. Pascal ontmoet Lilly Platt, een twaalfjarige idealist die al jaren de strijd voert tegen plastic. Al het plastic de wereld uit helpen lijkt misschien een onhaalbare taak maar Lilly laat zich niet uit het veld slaan: alle beetjes helpen en het heeft haar heel veel geleerd. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je er achter kunt komen wat jouw ideaal is en hoe je Master in Idealisme kunt worden. Bij de cowboys ontmoet een idealistische cowboy eindelijk zijn filmheld.

Word de beste versie van jezelf: Master je mind!

Het_Klokhuis-Master_je_Mind-Flow_12-08.mxf.00_00_18_22.Still002 Met kracht in je kop, een goed getrainde geest, kun je superveel bereiken! Je kunt jezelf overtreffen of meer zelfvertrouwen krijgen door optimistisch te zijn, of door bijvoorbeeld iets te doen wat je nooit hebt gedurfd. Maar hoe doe je dat precies? In de vijfdelige Klokhuis-serie Master je mind ontmoeten presentatoren Janouk, Sosha en Pascal inspirerende kinderen die op eigen kracht de strijd aangaan voor een betere wereld.

Elke aflevering staat in het teken van een van de elementen uit de positieve psychologie. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je deze elementen: optimisme, relaties, moed, idealisme en flow, kunt trainen. De afleveringen eindigen met praktische gym voor de geest, waarmee je wordt uitgedaagd om in vijf weken de beste versie van jezelf te worden. Doe je mee?

Vanaf 9 september vind je hier en de socialkanalen van Het Klokhuis tutorials met handige tips. Die helpen je om zelf te gaan gymmen met je geest! Dat kun je thuis doen, of met je klas. Voor docenten basisonderwijs is er bij elke aflevering een korte lesbrief gemaakt waarmee hun klas aan de slag kan met de vijf onderwerpen.

Vanaf 9 september 2021 elke donderdag om 18:45 uur op NPO Zapp.

Het_Klokhuis-Master_je_Mind-Flow_12-08.mxf.00_06_06_02.Still003

Afspeellijst "Cowboys"

Een heleboel cowboys!

Beleef hier alle verhalen van de cowboys!