Het Kantoor 167

10.08.2020

Ben verdient een centje bij als fietskoerier. Kan hij dat combineren met zijn werk op het Klokhuiskantoor? In 'Waarom? Daarom!' antwoord op de vraag waarom een dromedaris maar één bult heeft. In 'Doenzedatzo' wordt uitgelegd hoe een fietsdepot werkt en in 'Vragen van kinderen' wordt een goeie vraag over snot gesteld.

De redactie

Ben

Wie is de belangrijkste man van televisieland? Ben Kokkelman, uiteraard. Tenminste, dat zegt hij zelf. Dat Het Klokhuis al jaren op eenzame hoogte staat, hebben we aan hem te danken. Als baas zoekt hij voortdurend naar nieuwe manieren om te zorgen dat iedereen zich nog meer voor hem uitslooft. Voor Ben is iets nooit hip en modern genoeg. Maar ondertussen verlangt hij stiekem terug naar vroeger. Hoe joviaal hij ons ook begroet (“Goedemorgen, uitjes op de haring van mijn leven!”), een driftbui is nooit ver weg. Want je hebt mensen met korte lontjes en je hebt Ben. Die heeft niet eens een lontje. En toch houden we van hem. En vergeven we hem al zijn fouten. Ben Kokkelman…jongerenheld, Mister Prank en zeer populair bij de dames. Tenminste, dat zegt hij zelf.

BEN 6938  

Leonoor

Als het een chaos is op het Klokhuis Kantoor, weet Leonoor vaak een oplossing. Ze is officieel redacteur Dieren & Mensen. En onofficieel het geweten van Ben, het grote voorbeeld voor Timo en de onbereikbare liefde van Wouter. Hoe meer iemand twijfelt aan de klimaatcrisis, hoe meer diegene eraan heeft bijgedragen, zegt Leonoor. En kom niet aan dieren, want dan kom je aan haar. Moppen vertellen is niet Leonoors specialiteit, maar ze is expert in de slappe lach. En met één scherpe opmerking zet ze iedereen op z’n plek. Voor paardenfilmpjes en recycletips moet je bij haar zijn. Voor make-up advies of onbeperkt spareribs dan weer niet. Als ze verliefd is, heb je weinig aan Leonoor. Maar verder weet ze precies wat ze doet. Haar een eigenwijze control-freak noemen, beschouwt Leonoor als een enorm compliment.

LEONOOR 6961  

Wouter

Ken je de boerenkoolmaaltijdreep? Of de winterslaapzak? De opeetbare sportsokken?  Allemaal uitvindingen van Wouter. Redacteur Wetenschap en Technische Dingetjes. Hij is het brein van Het Klokhuis. Tevens erelid van de Vereniging voor Verlegen Mensen. Wouter zorgt ervoor dat we de wereld beter begrijpen. Al snapt hij er zelf soms vrij weinig van. Bij schoolgym was Wouter vroeger kampioen op de bank zitten en wachten tot het voorbij was. Maar z’n denkspieren zijn getrainder dan die van alle andere redactiemedewerkers bij elkaar. Zolang hij geen verkering heeft, woont hij bij zijn moeder. En zolang Leonoor hem niet definitief heeft afgewezen, houdt Wouter hoop.

WOUTER 7027 

Timo

Timo had ook rapper kunnen zijn. Of beroepssnowboarder. Of wereldrecordhouder hotdogs eten. Maar hij is na z’n stage blijven plakken bij Het Klokhuis. En daar kunnen we z’n enthousiasme en positieve energie goed gebruiken. Als Timo iets niet snapt, gaat hij meteen op onderzoek. Hij begint aan van alles. Onder het motto: pas als je het probeert, weet je of je het kan. Ben trekt Timo graag voor. En Wouter vraagt hem om tips over hoe je omgaat met meisjes. Timo helpt Wouter met alle plezier, daar ben je beste vrienden voor. Niemand kent de jonge kijkers beter dan Timo. Dat maakt hem onmisbaar. Goed, hij zou wat vaker kunnen nadenken voor hij iets doet. Hij zou minder kunnen uitgaan in het weekend. Hij zou kunnen stoppen met z’n kinderachtige hobby’s om eindelijk volwassen te worden. Maar ja…Timo is Timo. Gelukkig maar.

TIMO 7024

Ga lekker kijken!

Afspeellijst "Waarom? Daarom!"

Waarom? Daarom!

Sommige vragen lijken heel ingewikkeld, maar in Waarom? Daarom! wordt het in maximaal 2 minuten uitgelegd. Kijk ze hier allemaal achter elkaar!

Afspeellijst "Vragen van Kinderen"

Vragen van Kinderen

Bekijk hier nog veel meer 'Vragen van Kinderen'.

Afspeellijst "Doen ze dat zo"

Superveel 'Doen ze dat zo'

Hoe maken ze nou nep sneeuw of fototaarten? Je ziet het hier in 'Doen ze dat zo!'