Hyperloop

20.07.2018

Wil je in een half uur van Amsterdam naar Parijs? Vanaf 2030 kan dat met de Hyperloop, een karretje dat met 1000 km/u door een buis wordt afgeschoten. Sosha onderzoekt waarom er geen lucht in de buis mag zitten en hoe de sterkste magneet ter wereld de Hyperloop door de buis laat zweven. De vrachtwagenchauffeuses zijn bang dat ze klem komen te zitten in de Hyperloopbuis.

Hyperloop Pod Competitie

Het TU Delft studententeam Delft Hyperloop doet zondag 22 juli 2018 mee aan het derde deel van de Hyperloop Pod Competitie van SpaceX. Het team hoopt niet alleen dit deel van de competitie te winnen, maar ook het Hyperloop wereldsnelheidsrecord te verbreken.

Wereldwijd zijn twintig universiteiten gekwalificeerd om aan het derde deel van de Hyperloop Pod Competitie deel te nemen. TU Delft is daar een van. Reizen met een functionele Hyperloop zal volgens de studenten voor passagiers om en nabij even duur zijn als vliegen, maar een Hyperloop zal viermaal minder energie kosten dan vliegverkeer en is in veel gevallen sneller. Het team is van mening dat Hyperlooptunnels in de toekomst niet alleen voor transport gebruikt kunnen worden, maar ook voor opslag van regenwater en de aanleg van data- en elektriciteitskabels. De Hyperloop moet volgens het team het vervoermiddel van de toekomst worden, het vijfde toonaangevende vervoersmiddel naast auto, trein, vliegtuig en boot. Een volledig functionele Hyperloop kan na 70 kilometer accelereren topsnelheden boven de 1000 kilometer per uur halen.

HETKLOKHUIS_4035_HYPERLOOP_MXF72105508.DDV_frame_7496

Studententeam Delft Hyperloop van TU Delft won in 2017 het eerste deel van de competitie, met een ontwerp op het gebied van schaalbaarheid van publiek- en goederenvervoer. Het team scoorde destijds met de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van hun ontwerp. De ambities voor de derde fase van de competitie liggen hoog. In de voor de Hyperloop Pod Competitie gebouwde wedstrijdbuis van anderhalve kilometer, staat het wereldrecord nu op 384 kilometer per uur. Delft Hyperloop wil het snelheidsrecord op dat specifieke traject gaan breken.