Het Klokhuis over hersenen

31.03.2016 Autisme

Wat is autisme? Wat gebeurt er in je hersenen als je autisme hebt? Kinderpsychiater Jacob Vorstman legt uit hoe de hersenen werken.

Extra's

Meer

Jeanine vertelt

Hoi! Ik ben Jeanine en ik ben regisseur van Het Klokhuis. Het opnemen van de Klokhuisaflevering over autisme ging net iets anders dan andere afleveringen. En ik zal jullie vertellen waarom.

Meestal als we een gesprekje opnemen met de presentatrice, doen we dat gewoon net zo vaak over totdat het goed is. Maar Justin, die autisme heeft, wilde dat niet. Hij vertelde alles maar één keer, anders werd’ie boos of liep’ie weg! 

Nou dat is dus best lastig, want je wist namelijk nooit of het zou lukken. Nu ben ik al heel lang regisseur, maar hier werd ik toch best wel een beetje zenuwachtig van.

Maar echt waar… Ik vind de uitzending heel mooi en bijzonder geworden. Dankzij Justin, zijn moeder Belinda, vriendje Donny en natuurlijk Jacob de kinderspychiater! Ik hoop dat jullie hem ook mooi vinden!

Janine

Vriendinnen met pdd-nos en autisme

Evy & romy

 

Hoi! Ik ben Evy en ik ben 13 jaar oud. Ik heb pdd-nos. Dat lijkt een beetje op autisme, maar kinderen met pdd-nos hebben vaak niet alle kenmerken die bij autisme horen. Ook heb ik soms stemmen in mijn hoofd, maar dat hoort er normaal niet bij. Die stemmen zijn wel heel irritant! 


Ik ontdekte dat ik het had toen ik 6 jaar was. De eerste school waar ik op zat was een normale basisschool. Op een gegeven moment ging het niet meer en moest ik naar een andere school. Nu zit ik met Romy (beste vriendin) op de Daaf Geluk, dat is een speciale middelbare school.

Ik ben Romy en ik ben 14 jaar oud. Ik heb autisme. Dat merk ik vooral als ik drukke spelletjes speel. Daar word ik zelf ook heel druk van. Ook ben ik best wel bang voor onbekende mensen en onbekende dingen.

Mijn hobby’s zijn mandala’s inkleuren, leuke figuurtjes met strijkkralen maken en knutselen. Ik ben bevriend met Evy omdat we elkaar heel aardig vinden en ze leuke grappen maakt. Het gebeurde gewoon en werd steeds beter!

Deel deze pagina met je vrienden: