Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up

Meer

Bekijk de Klokhuis Meet Up over 'Rookverslaving'

Op 13 oktober organiseerden Het Klokhuis, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Hierin ging presentator Nizar el Manouzi met een aantal gasten in gesprek over rookverslaving. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. 

Kijk hier de Meet Up terug.

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Rookverslaving'

Op woensdag 13 oktober is er weer een Klokhuis Meet Up; een ZB-productie in samenwerking met kinderprogramma Het Klokhuis en de NTR. Van 11.00 tot 11.45 uur kunnen alle kinderen uit groepen zeven of acht in Nederland thuis of op school meedoen aan een interactieve livestream vanuit ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) in Middelburg.

Het thema van de uitzending is ‘Rookverslaving’. Kinderen uit groep acht maken bijna de overstap naar het voortgezet onderwijs. De meeste mensen die roken, zijn daarmee begonnen toen ze dertien of veertien waren. Vaak als gevolg van groepsdruk. Hoe kunnen we dat voorkomen?

Klokhuispresentator Nizar el Manouzi praat online via de videowall met longarts Pauline Dekker. Tijdens haar werk in het ziekenhuis ziet Pauline dat veel ziektes veroorzaakt worden door het roken. Samen met mede-longarts Wanda de Kanter schreef ze het boek Nederland stopt! met roken en richtten ze Rookpreventie Jeugd op met als doel: Nederland rookvrij maken. De zusjes Stella, Evita en Sara Kwant zitten aan tafel in de studio. Zij zetten stichting F*ck Smoking op, waarmee ze kinderen stimuleren om nee te zeggen tegen roken. Ze steken liever hun middelvinger dan een sigaret op.

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Zit je niet in beeld, maar wil je toch meedoen? Kijk dan live mee op deze pagina. Via een speciaal WhatsApp-nummer kan iedereen vragen insturen en wie weet wordt jouw vraag beantwoord in de Meet Up.

Aflevering over rookverslaving bekijken?
Bekijk hier de aflevering over rookverslaving van Het Klokhuis.

Deel deze pagina met je vrienden!