Het Klokhuis over Paarden

Lekkere paardenfilmpjes

Meer

Mini paardje

Dit superkleine paardje is misschien wel het allerkleinste paard ooit! Ze heet Acer, komt uit Engeland en is maar 55 centimeter hoog. Waarom ze zo klein is? Ze lijdt aan dwerggroei. Voor het eerst een paard dat je lekker op schoot kan nemen!

Cross country

In dit filmpje ben jij de ruiter! Je kunt precies zien welke hindernissen er allemaal genomen moeten worden op het parcours. Bij Cross Country gaat het er vooral om dat je zo snel mogelijk, zonder fouten, het parcours aflegt. Deze paardensport is alleen voor echte waaghalzen! ;)

Paardenpop

Kende je de voorstelling War Horse al? In dit verhaal (met een paard in de hoofdrol) wordt een bijna levensechte pop gebruikt! De pop bestaat uit een heleboel verschillende onderdelen die bestuurd wordt door meerdere mensen. Het is nog een hele kunst om precies zo te bewegen als een paard! Dat lijkt toch net echt?

Paardenrace

Bij deze races gaat het allemaal om snelheid! Hoe zou het voor een jockey voelen om op de rug van zo'n renpaard te zitten? Met dit filmpje kun je dat zelf een beetje beleven!

Deel deze pagina met je vrienden!