Werelderfgoed

Filmpje van de Werelderfgoeddag

Meer

De werelderfgoeddag op 5 maart in de Van Nellefabriek

Verkiezing!

Vincents nominatie Oosterschelde Stormvloedkering wint!

De stormvloedkering van de Oosterschelde is uitgeroepen tot ´Het Klokhuis Werelderfgoed´. Dat maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, zaterdagmiddag 5 maart bekend tijdens de drukbezochte Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek Rotterdam.


Vincent uit Aardenburg nomineerde de stormvloedkering. Over de reden van inzending zegt Vincent: "Ik vind de Stormvloedkering heel mooi, omdat deze Zeeland en een deel van Noord-Brabant beschermt tegen het zeewater. Ik vind het bijzonder dat ze het zo hebben kunnen bouwen."


Naast eeuwige roem krijgt Vincent een passe partout voor alle werelderfgoederen inclusief 2 uur wadlopen, een rondvaart door de grachten en Monopoly Curaçao!

De inzendingen waren ontzettend divers: van de mangroven op Bonaire tot de hunebedden in Borger, de Afsluitdijk, de Oostvaardersplassen en de steengroeve in Winterswijk. Hieronder, op de kaart, staan alle nominaties.

Plaquette
Bij de stormvloedkering komt, net als bij de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland, een kunstwerk te hangen van Mohana van den Kroonenberg. Dit is een speciale Klokhuisversie van het kunstwerk dat bij alle werelderfgoederen in Nederland hangt.

Eervolle vermeldingen
Vijf andere inzendingen kregen een eervolle vermelding: de Afsluitdijk, ingezonden door Espen, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, ingezonden door Sven, Het Anne Frank Huis, ingezonden door Lina, het Sprookjesbos van de Efteling, ingezonden door Maureen & Jeroen en het eiland Bonaire, ingezonden door Elke.

Deel deze pagina met je vrienden!