Werelderfgoed

Werelderfgoeddag, 8 oktober 2022

Meer

Werelderfgoeddag, 8 oktober 2022

Zaterdag 8 oktober is de tweede Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Er is weer van alles te beleven en te leren over alle Werelderfgoederen van Koninkrijk. De nieuwste afleveringen van Het Klokhuis gaan in première, we maken Het Klokhuis Werelderfgoed bekend en natuurlijk zijn de Klokhuis presentatoren er om met jou op de foto te gaan!

De Werelderfgoeddag is gratis toegankelijk en vanaf 10.00 uur tot 16.00 zijn er volop activiteiten. Proef bijvoorbeeld een veganistische oester, een Schokkermop of een andere lekkernijen uit de omgeving van de Werelderfgoederen. Krijg een rondleiding door de ingenieuze Van Nellefabriek, ontdek de Grachtengordel van Amsterdam of doe mee aan één van de vele workshops over de Werelderfgoederen.

Er rijden gratis pendelbussen van zowel Rotterdam Centraal als Schiedam Centraal naar de Van Nellefabriek. Bij de Van Nellefabriek zelf is het betaald parkeren. Zien we jou ook?

 

Tijdens de Werelderfgoeddag maken we ook bekend welke plek het nieuwe Klokhuis Werelderfgoed wordt.  

 

Werelderfgoeddag 2016

De Werelderfgoeddag 2016

Op 5 maart 2016 was de eerste editie van de Klokhuis Werelderfgoeddag. Ruim 6.400 kinderen en hun ouders kwamen vanuit alle hoeken van Nederland naar de Van Nellefabriek in Rotterdam. Ze maakten op deze dag kennis met de tien Werelderfgoederen in ons Koninkrijk.

Verkiezing Het Klokhuis Werelderfgoed

De stormvloedkering van de Oosterschelde is uitgeroepen tot ´Het Klokhuis Werelderfgoed´. Dat maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, zaterdagmiddag 5 maart bekend tijdens de drukbezochte Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek Rotterdam.

Verkiezing_Werelderfgoed Vincent uit Aardenburg nomineerde de stormvloedkering. Over de reden van inzending zegt Vincent: "Ik vind de Stormvloedkering heel mooi, omdat deze Zeeland en een deel van Noord-Brabant beschermt tegen het zeewater. Ik vind het bijzonder dat ze het zo hebben kunnen bouwen."

De inzendingen waren ontzettend divers: van de mangroven op Bonaire tot de hunebedden in Borger, de Afsluitdijk, de Oostvaardersplassen en de steengroeve in Winterswijk. Hieronder, op de kaart, staan alle nominaties.

Plaquette
Bij de stormvloedkering komt, net als bij de tien door UNESCO erkende Werelderfgoederen in ons Koninkrijk, een kunstwerk te hangen van Mohana van den Kroonenberg. Dit is een speciale Klokhuisversie van het kunstwerk dat bij alle Werelderfgoederen in ons Koninkrijk hangt.

Eervolle vermeldingen
Vijf andere inzendingen kregen een eervolle vermelding: de Afsluitdijk, ingezonden door Espen, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, ingezonden door Sven, Het Anne Frank Huis, ingezonden door Lina, het Sprookjesbos van de Efteling, ingezonden door Maureen & Jeroen en het eiland Bonaire, ingezonden door Elke.

Deel deze pagina met je vrienden!