Vragendag

Vragendag 2020

Meer

Klokhuis Vragendag

Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Zit jij al heel lang met een technische vraag of een wetenschappelijke kwestie? Dan is dit je kans! De Klokhuis Vragendag komt er weer aan op zondag 29 maart in NEMO. Wetenschappers zitten de hele dag klaar om antwoord te geven op je vragen en er zijn extra activiteiten in NEMO.

Heb je een goede vraag? Tot en met 23 februari kan je jouw vraag insturen! Als jouw vraag geselecteerd wordt, gaat een echte wetenschapper die beantwoorden. En je ontvang twee vrijkaarten voor de Klokhuis Vragendag in NEMO Science Museum.

Activiteiten

Je kunt je vragen ook bewaren voor de dag zelf. NEMO zit op 29 maart vol met wetenschappers die antwoord kunnen geven. Of ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentatoren. Hieronder lees je wat er allemaal te doen is

Vraag-Maar-Raak-Balie
Loop je al heel lang rond met een lastige vraag? Stel deze dan bij de Vraag-Maar-Raak-Balie tijdens de Klokhuis Vragendag en krijg deze dag nog antwoord van een van de echte wetenschappers!

Meet & greet met de Klokhuis presentatoren
Ga op de foto met je favoriete Klokhuis presentator. 

Vraag-Maar-Raak-Show
Stel live je vraag in deze show. Vijf wetenschappers proberen in een race tegen de klok je vraag ter plekke te beantwoorden en te illustreren met proefjes en demo’s.

Spoedcursus 'Hoe word ik wetenschapper?'
Ontdek dit jaar tijdens de Klokhuis Vragendag of je het in je hebt wetenschapper te worden. Tijdens de minicursus vertelt een wetenschapper hoe echt wetenschappelijk onderzoek werkt.

Klokhuis quiz
Wat weet jij allemaal van Het Klokhuis? Doe mee met de quiz en test je kennis!

Deel deze pagina met je vrienden!