NTR
Meld je aan!

Alle uitzendingen

Kaart Kaart

Hybride vrachtwagen

autoband.jpg

02.09.2014

Er bestaan elektrische auto's en er bestaan auto's die op brandstof rijden. De hybride auto's gebruiken beide technieken. Hoe? Bart legt het uit op de Technische Universiteit in Eindhoven. Op een speciale testbaan mag hij zelfs een nieuwe hybride vrachtwagen uittesten!

hybride, hybride vrachtwagen, elektrische auto's

Het Kantoor 118

levend standbeeld

01.09.2014

Wouter traint op kantoor voor het Levende Standbeelden Festival. Kan Ben dat waarderen? Dolores danst de Popping Robot. Er wordt een nieuw Klokhuismodel gemaakt in de vorm van een penning en in 'Reken maar!' krijgen we te horen wat we in de keuken kunnen besparen.

penning, levend standbeeld, het kantoor 118, dansen met do, keukens, standbeelden

Catamaranzeilen

catamaranzeilen

29.08.2014

Wat is catamaranzeilen? Bart zeilt mee met deze supersnelle zeilboten en krijgt een stoomcursus. Hij hangt buitenboord aan een trapeze om de boot goed in balans te houden. Helaas slaat de catamaran midden op het water toch om. Wat nu?

catamaranzeilen, catamaran, boot , zeilen

Sportlab Evenwicht

sportlab evenwicht

28.08.2014

In het Sportlab draait het om sport en wetenschap. In deze aflevering: wat is evenwicht? Om Dolores goed in evenwicht te krijgen, gaat een sportprofessor op zoek naar haar 'zwaartepunt' en 'steunvlak'. Snowboarder Dolf van der Wal en turnster Joy Goedkoop leggen uit hoe belangrijk evenwicht in...

steunvlak, zwaartepunt, sportlab evenwicht, evenwicht, snowboarden, sport, turnen

Aletta Jacobs

Aletta Jacobs

27.08.2014

Een speciale aflevering uit de serie 'Het Klokhuis maakt geschiedenis'. Lisa vertelt over het leven en werk van Aletta Jacobs. Zij was een belangrijke voorvechtster voor de positie van de vrouw in Nederland. Die stelde begin vorige eeuw bitter weinig voor. Zij ging als één van de...

het klokhuis maakt geschiedenis, aletta jacobs, emancipatie, geschiedenis, vrouwenbeweging, vrouwenemancipatie

Sportlab Leniger

sportlab_lenig_uitz

26.08.2014

Vandaag: wat is lenig? Dolores gaat langs bij de training van Olympisch kampioen turnen Epke Zonderland. Hij laat zien hoe hij op verschillende turnonderdelen zijn lenigheid traint. Synchroonzwemster Vreni de Fluiter legt uit hoe belangrijk lenigheid ook voor haar sport is.

epke zonderland, leniger, sportlab leniger, lenig, synchroonzwemmen, sport, turnen

Het Kantoor 67

Kantoor

25.08.2014

Vandaag: hoe maak je een fiets? Waarom moet je kotsen? Wat is de grootste krab ter wereld? Natuurlijk is er op de Klokhuisredactie ook weer van alles aan de hand met Ben en zijn medewerkers.

krab, kotsen, het kantoor 67, fiets, kantoor

Vierspan

vierspan

22.08.2014

Paardenmenner IJsbrand Chardon is meervoudig Nederlands- en wereldkampioen vierspan-rijden. Bart bezoekt een training en gaat mee naar een belangrijke wedstrijd.

vierspan, paarden, sport, paardensport

Sportlab Conditie

hardlopen

21.08.2014

In het Sportlab draait het om sport en wetenschap. Bart zoekt samen met marathonloopster Merel de Knegt uit wat een goede conditie is. Daarvoor doen ze verschillende conditietests in de klimaatkamer van onderzoeksinstituut TNO. Wat doen extreme omstandigheden met lichaamstemperatuur en conditie?

sportlab conditie, conditie, marathon, sport

Doe mee met het Klokhuis

sluiten

Wil jij je eigen games en sketches bewaren of vragen stellen in Het Klokhuis? Schrijf je dan in. Ben je al ingeschreven? Dan kun je hier inloggen.

Een veilig wachtwoord moet bestaan uit minimaal 10 tekens en een combinatie van letters en cijfers.

Wachtwoord vergeten?

sluiten

Vul hier je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail van het Klokhuis met je inlognaam en een nieuw wachtwoord.