NTR

Gevonden afleveringen

Tulpen

01.03.2016

De tulp komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Via vele omzwervingen is de bloem Europa terecht gekomen.

Orchidee

18.02.2016

De orchidee is de op-één-na-grootste plantensoort ter wereld. Nienke gaat naar één van de grootste orchideeën-kwekerijen; in Nederland!

Tulpen

26.09.2014

De tulp komt eigenlijk uit de Himalaya. Eeuwen geleden is de bloem via veel omzwervingen in Europa terecht gekomen. In de botanische tuin in Leiden werden de eerste Nederlandse tulpen gekweekt. Inmiddels is het een industrie. Voor zowel de bloemen als de bollen bestaan er uitgekiende...

Het Kantoor 6

08.02.2010

In Het Klokhuis Kantoor onder andere: 'Doenzedatzo?' over allerlei productieprocessen. En in ˜De Vragen voor Klokhuis' wordt antwoord gegeven op kijkersvragen. En natuurlijk volgen we het wel en wee van Het Klokhuiskantoor.

Het Kantoor 37

30.03.2009

Elke maandag een mix van onderwerpen in Het Klokhuiskantoor! Dolores weet waarom konijnen lange voortanden hebben. Margreet legt uit waarom bloemblaadjes open en dicht gaan en Bart gaat kijken hoe witlof wordt geteeld. En natuurlijk volgen we het wel en wee van Leonoor, Wouter, Timo en Ben op Het...

Er zijn verschillende manieren waarop planten ervoor zorgen dat het stuifmeel op een stamper van een andere plant terechtkomt. Lisa duikt in de wereld van de voortplantingsstrategie oftewel: wat zijn de versiertrucs van planten? Een verhaal over bloemetjes en bijtjes.

Waarom plakt een spin niet aan z'n zelf gesponnen web? En hoe gaan bloemblaadjes open? Margreet weet het antwoord in de Vragen van Kinderen.

Bloemenveiling

10.10.2004

Op de grootste bloemenveiling ter wereld worden dagelijks 21 miljoen bloemen en planten verhandeld. Wie bepaalt de prijs en waarom rijden al die karretjes zo hard door de veilinghal?

Gevonden weblogs

Bart's Blog

Filemon presenteert etappekaas negende etappe

Heel mineraal, heel lekker, heel bijzonder, deze wijn. Een...

Maurice's Blog

Meester in de Rechten!

Het is feest bij mij thuis en dat komt omdat ik afgestudeerd...

Bart's Blog

Filemon presenteert etappewijn achtste etappe

We hebben nog een etappewijntje van je tegoed...

Is dit niet wat je zocht?

Probeer dan één van de onderstaande woorden.