NTR

Gevonden afleveringen

Tulpen

26.09.2014

De tulp komt eigenlijk uit de Himalaya. Eeuwen geleden is de bloem via veel omzwervingen in Europa terecht gekomen. In de botanische tuin in Leiden werden de eerste Nederlandse tulpen gekweekt. Inmiddels is het een industrie. Voor zowel de bloemen als de bollen bestaan er uitgekiende...

In Het Klokhuis Kantoor onder andere: 'Doenzedatzo?' over allerlei productieprocessen. En in ˜De Vragen voor Klokhuis' wordt antwoord gegeven op kijkersvragen. En natuurlijk volgen we het wel en wee van Het Klokhuiskantoor.

Elke maandag een mix van onderwerpen in Het Klokhuiskantoor! Dolores weet waarom konijnen lange voortanden hebben. Margreet legt uit waarom bloemblaadjes open en dicht gaan en Bart gaat kijken hoe witlof wordt geteeld. En natuurlijk volgen we het wel en wee van Leonoor, Wouter, Timo en Ben op Het...

Er zijn verschillende manieren waarop planten ervoor zorgen dat het stuifmeel op een stamper van een andere plant terechtkomt. Lisa duikt in de wereld van de voortplantingsstrategie oftewel: wat zijn de versiertrucs van planten? Een verhaal over bloemetjes en bijtjes.

Waarom plakt een spin niet aan z'n zelf gesponnen web? En hoe gaan bloemblaadjes open? Margreet weet het antwoord in de Vragen van Kinderen.

Bloemenveiling

10.10.2004

Op de grootste bloemenveiling ter wereld worden dagelijks 21 miljoen bloemen en planten verhandeld. Wie bepaalt de prijs en waarom rijden al die karretjes zo hard door de veilinghal?

Waarom plakt een spin niet vast in z'n web en andere insecten wel?

Is dit niet wat je zocht?

Probeer dan één van de onderstaande woorden.